Om oss

Vad vill du veta mer om inom hantverk och byggfrågor? Vi hoppas kunna bidra med en ökad kunskap inom allt detta. Med bakgrunder som snickare, som elektriker, som rörmokare och som ägare av större entreprenader så vill vi ge vår bild av byggbranschen. Vi vill visa hur det ser ut från den andra sidan. Det tror vi kan skapa en helt ny bild och där du som läsare får en helt annan förståelse för hur saker och ting fungerar – och hör ihop.

Vi ser idag ett Sverige som förändrats under de senare åren. Bostadspriserna går uppåt och att köpa en bostad är den största investering man tar i livet. De flesta köper bostäder med ögonen: det man ser är det man får. Riktigt så är det inte. Ett fräscht, nyrenoverat badrum kan vara fyllt av fel som kommer att kosta massor av pengar att korrigera.

Ett kök som nyligen renoverats kan vara ett riktigt fuskjobb. Och så vidare. Vår poäng är att fuskjobben ökat och att detta tyvärr även gäller för företag. Det är förståeligt – men inte försvarbart – att en privatperson gör fel i samband med att man renoverar. Värre är att företag gör det. Vi ska titta närmare på hur du ska tänka när du ska anlita ett företag inom byggbranschen och visa dig hur du kan sålla agnarna från vetet.