Skydda hemmet från fukt

Har man någonsin råkat ut för fukt som tränger sig in i hemmet vet man hur svårt det är att bli av med. Dessutom kan det bli väldigt kostsamt. Du kan skydda huset från fukt och gör en dränering.

Fukt som tränger in i husgrunden är verkligen inte uppskattat. Det krävs dessutom inte mycket fukt för att orsaka en skada. Så för husets och sin egen skull behöver man skydda fastigheten från fukt. Det kan man göra genom en dränering på tomten. Det innebär att man gräver bort all jord närmast huset så att fukten hålls borta från grunden. Visst påverkar det utseendet lite, men då kan man vara lite påhittig och anlägga en fantasifull stenläggning eller utebelysning där man grävt.

Varför fukt är farligt

Inte bara skadas huset av fukten, vilket kan medföra stora kostnader. Fukten kan även orsaka mögel vilket i sin tur är en ren hälsofara att vistas i. En dränering är inget man enkelt gör själv. För att få ett proffsigt jobb utfört behöver man ta hjälp av specialister på dränering i Stockholm. De har allt som behövs för att utföra dräneringen, vilket innebär att man inte behöver införskaffa något själv. Tveka inte att kontakta ett eller flera företag för att se vad de erbjuder. Ta in offerter och kolla upp priserna. Välj sedan firma utifrån vad som passar er bäst. Glöm inte bort att man även kan ha rätt till ROT-avdrag när man anlitar ett företag, vilket bidrar till att hålla håller kostnaden.

Målning som är snygg och hållbar

Snyggt och bra resultat inom alla områden får man genom en noggrannhet gällande såväl ytskiktet som grunden. Men likt många hemmafixare vill man helst bara göra det roligare ytskiktet.

Måla om stora ytor som exempelvis en fasad är något som många kan dra sig mycket länge inför. Det tar inte bara lång tid att utföra själva målningen, med all täckning och upp och ner på stegar eller ställning som tar tid. Den absolut längsta tiden lägger man på att avlägsna gammal färg, slipa ytan och rengöra den. Kanske är det också något som behöver lappas och lagas innan man kan gå igång. Har man ett litet fritidshus så kan det vara mycket nog. Men om man har ett tvåvånings bostadshus så kan man vara trött redan innan projektet startat.

Veta när hjälp behövs

En av de viktigaste lärdomarna i livet är att veta när man klarar något själv och när man behöver ta hjälp. För många som exempelvis målar sitt hus själv så gör man det för att man vill spara pengar, eftersom få tycker det är givande och roligt. Men om man tänker på att man kanske måste ta ledigt från arbetet eller lägga stora delar av sin välbehövliga semester på det, något som kan slå tillbaka med sjukskrivningar senare, så är det inte en god ekonomi. Man kanske till och med får göra om hela målningen tidigare än vad som annars hade behövts. Det är därför en åtgärd där man är klokast om man anlitar målare. Mer information om målare hittar du här: målarehägersten.nu

Skapa ett effektfullt rum med trägolvets nyanser

Gamla trägolv måste skötas om. Är det slitet bör det slipas och ytbehandlas. Man kan även måla eller pigmentera golvet efter slipning. Olika nyanser påverkar känslan i rummet olika.

Låt säga att du vill skapa ett sovrum med medelhavskänsla och att du har ett gammalt trägolv i furu. Till att börja med ska du ge golvet kärlek – detta gör du genom golvslipning. Anlita en skicklig entreprenör som slipar golvet slätt och fint åt dig, och ger det ny lyster.
Därefter väljer du en pigmenterad ytbehandling i en mörkbrun nyans. Det tar fram en mogen, grundande känsla i golvet. Kombinera med vita väggar som du målar i kalkfärg. Därefter väljer du en minimalistisk inredning med möbler som går ton i ton med det mörka golvet och kontrasterar vackert mot väggarna.

Inredning för medelhavskänsla

I ett sovrum är det sängen som står i fokus. Låt en stor sängram i trä få plats mitt i rummet, mot en stabil och säker vägg, utan fönster ovanför huvudet. Ställ inte sängen direkt på det nyslipade golvet, utan placera en mysig matta under sängen. Även om ett nyslipat trägolv är härligt att kliva på när man vaknar så är en mjuk matta snäppet bättre.
Var noga med mörkläggning i rummet. Använd mycket textilier; gardiner, sängkläder, filtar och kuddar. Välj textilier i neutrala nyanser, vissa i ton med ditt nyslipade golv. Lägg till små färgklickar här och där, gärna i blått för att påminna om medelhavet. Njut sedan av ditt nya sovrum och dess vackra trägolv! Mer om golvslipning hittar du på denna hemsida: golvsliparnastockholm.nu

Stäng till med ståldörrar

Ska det vara inbrottssäkert, brandsäkert eller stensäkert? En ståldörr är ett verkligt bastant hinder och bara åsynen av ståldörrar kan göra att tjuven kommer av sig och backar direkt.

En ståldörr kan både stänga in och stänga ute, så den har en bra funktion, inte minst på ett företag. Ståldörren behåller sina hemligheter om vad som finns där bakom. Kan det vara ett kassavalv eller är det ett kemikalieförråd? Lagen föreskriver att vissa starka medel som syror och liknande ska förvaras i låsta och säkra utrymmen. Det kan också vara smart att ha känslig datautrustning, hemliga ritningar, löneuppgifter och offertpärmar inlåsta bakom ståldörrar.

Lätta och smäckra kan ståldörrar också vara

Den bild man ser framför sig av en ståldörr är den där solida kassavalvsdörren som är i princip ointaglig, och visst finns det behov av sådana dörrar. Men på ett vanligt företag är det ofta en ståldörr, målad i en snygg färg, som utgör avgränsningen mellan olika områden. Ståldörrar kan ha en hög kvalitet och perfekt funktion utan att vara otympliga.

Det finns företag som säljer alla sorters ståldörrar, från de smäckra och lite lättare, till de verkligt tunga och gedigna. Kolla på internet, så ser du valmöjligheterna, om du funderar på att stänga in dina affärshemligheter lite bättre. Brandsäkerheten ska inte underskattas, och har man normer och tillstånd för sin verksamhet, kan det också innefatta låsta utrymmen. Ståldörrar fyller många funktioner och de finns i många olika modeller och utföranden, så det finns en ståldörr för varje placeringsställe och ändamål.

Kan man lägga tak på vintern?

På våren kommer alla igång och ska renovera och fixa med sina hus. Altanen ska byggas och vara färdig till sommaren. Fasader ska målas, och tak ska läggas eller bytas. Men måste det vara så?

Har du funderat på om det är möjligt att göra annorlunda? Går det kanske att lägga tak på vintern? Troligen har din takläggare betydligt mer ledig tid under vinterhalvåret än under vår och sommar. Det är dessutom enklare att lägga tak när man slipper skydda huset från regn som kan komma då och då.
Snö som ligger på taket går att skotta bort och det är även lättare att skydda sig mot snö än mot regn. Det golvläggaren dock behöver göra på vintern är att tänka lite extra på sin egen säkerhet. Detta gör man genom att använda säkerhetslinor och olika halkskydd.

När du väljer att lägga tak under vintern

Har du bestämt dig för att lägga om taket under vinterhalvåret så är det bara att köra. Naturligtvis kommer arbetet att behöva pausas vid vissa väder, exempelvis storm, större snöfall eller extrem kyla. Detta måste man dock också göra vid storm, spöregn och extrem värme under sommaren, så det är inget ovanligt.
En erfaren takläggare tar alltså gärna emot jobb även under vintern. Vanligtvis ser takläggarna till att vara extra effektiva och slutföra isolering och läggning snabbt, så att det inte släpps ut onödigt mycket värme från huset under processen. Så passa på och fixa takbytet under vintern, och få mer tid till annat under sommaren.

Stensättning är ett tungt och tidskrävande arbete

Vill du lägga marksten men är osäker på hur man gör? Eller har du inte tiden och orken att göra jobbet själv? Förhandla fram ett bra pris och låt en stensättare göra jobbet i din trädgård.

Drömmer du om en lummig trädgård med vackra stengångar? En fin liten uteplats? Eller är det dags att lägga marksten på garageuppfarten? Då finns det pengar att spara genom att göra jobbet själv. Att fixa till trädgården och lägga marksten på egen hand är nämligen inte särskilt svårt, men du bör vara inställd på att det kan bli både tungt och tidskrävande.

Är du osäker på hur man gör? Eller har du helt enkelt inte tid att göra jobbet själv? Låt en trädgårdsmästare och en stensättare skapa din drömträdgård åt dig.

Tips som kan hjälpa dig att få ett bättre pris

Har du bestämt dig för att anlita någon för att anlägga din drömträdgård? Börja då med att begära in offerter från några olika företag. Passa även på att be om referenser. På så sätt får du inte bara möjlighet att jämföra priser, du får också se vad de olika företagen har gjort tidigare.

Är du duktig på att förhandla? Då kan du även spela ut företagen mot varandra och troligtvis få ett ännu bättre pris. När du kontaktar företagen är det viktigt att du är tydlig med vad du vill ha gjort. Förhandla om ett fast pris, och skriv alltid avtal innan arbetet sätter igång. Då minimerar du risken för otrevliga överraskningar under arbetets gång. Läs mer om hur en stensättare kan hjälpa dig på denna hemsida: stensättarestockholm.nu

Få bort farliga ämnen med sanering

Hur farligt är egentligen asbest? Finns det i något material i ditt hem? Funderar du på om du ska göra en sanering eller inte? Har du asbest inomhus bör du utföra en sanering och få bort det.

Asbest är ett material som tidigare användes inom en hel del olika områden, till exempel i isolering, ventilationsanläggningar, takskivor med mera. Användningsområdet var brett och man kan också finna asbest i fogskum och andra bindningsmedel. Med tiden insåg man dock att asbest var farligt. Människor som dagligen befann sig i miljöer med asbest blev sjuka. Idag har man därför valt att ta bort det nästan överallt, särskilt i inomhusmiljöer. Det finns dock fortfarande i vissa äldre hus. Om du nyligen har köpt ett äldre hus bör du undersöka om det finns asbest i ditt hem.

Ofarlig utomhus

Många har kvar sina eternitskivor på tak och fasader, detta då det inte anses vara skadligt när man är utomhus. Ska man ta ner dessa behöver man dock ha mask och skydda sig själv. När det gäller ett farligt ämne som asbest bör det lämnas över till ett företag som kan sin sak. När man drar loss asbest frigörs små fiberkristaller som man andas in, dessa är väldigt små och kan vara svåra att upptäcka. Det viktigt att man får hjälp av ett företag som kan asbestsanering, och som har rätt skyddsutrustning. Extra åtgärder för att saneringen inte ska drabba grannar kan behövas när man utför asbestsanering i Stockholm eller andra större städer eftersom de är mer tätbebyggda.

Kravlöst med fritidshus

För många är själva vitsen med fritidshus lugn och ro. Frihet från krav på ständigt underhåll och trädgårdsskötsel. Enklare standard utan att rucka på bekvämlighet. Ett andra hem på landet.

Det är sällsynt att de som väljer att köpa fritidshus gör så för att de önskar mer att göra. Det hörs ju på själva benämningen till att börja med. Fri tid. I ett fritidshus ska tiden sakta ner och andningen bli lättare. En eftermiddag ska kunna tillbringas med att iaktta samspelet mellan träd och vind om man så önskar. Länge olästa böcker ska bli lästa och sovmorgnar ska iakttagas strängt. Matlagningen ska tas lätt på. Promenader företas i mån av lust och tid.

Omgivningarna är viktiga och måste iakttas noga. Naturligtvis ligger fritidshus i olika miljöer och terräng. Antingen vi befinner oss i skogsmiljö eller med havsutsikt ska fritidshuset alltid andas fri tid.

Det perfekta fritidshuset existerar

Vi är olika och så ska det vara. Somliga av oss föredrar lite liv och rörelse med grannar och gemensamma aktiviteter. Andra får något förskräckt i blicken vid den tanken och önskar enbart grannar med fyra ben och vilda osällskapliga vanor. Några letar hus som använts av generationer medan andra hittar den perfekta tomten och bygger där.

Ett fritidshus i timmer och glas kan både ha strama former och vara mysigt och inbjudande. Design kan anpassas både till oss människor och till den omgivande naturen. Viktigast är att du väljer ett fritidshus du kommer att älska i många år framåt.

Rätt brandskydd kan spara både liv och pengar

Vad är egentligen skillnaden på ett aktivt och ett passivt brandskydd? Och hur vet man hur brandsäker ens egen fastighet är? En kunnig brandtekniker svarar och förklarar. Läs och lär!

Visste du att räddningstjänsten får 10000 larm om brand i byggnader varje år? Och att det årligen omkommer ungefär 100 personer i bränder i Sverige? En olycka sker så lätt och det går dessvärre inte att skydda sig helt mot brand. Men med bra brandskydd och rätt kunskap kan du göra mycket för att förebygga brand och begränsa skadorna. Brandvarnare, brandfilt, och brandsläckare är bra sätt att öka brandskyddet i hemmet. Är du osäker på hur brandsäker din fastighet är? Då kan det vara en bra idé att kontakta ett företag som arbetar med brandskydd och be om en inventering. Efter inventeringen får du förslag på vilka åtgärder som är lämpliga för just din fastighet.

Aktivt och passivt brandskydd

När man pratar om brandskydd skiljer man på aktivt och passivt skydd. Det aktiva skyddet aktiveras först när branden startar. Till det aktiva brandskyddet räknas bland annat åtgärder som larm, avgränsningar, släckutrustning, utrymningsplaner, skyltar och ledande belysning. Det passiva brandskyddet ska se till att byggnaden står emot brand. Därför är det passiva skyddet som regel inbyggt i själva byggnadskonstruktionen. Till det passiva skyddet räknas bland annat åtgärder som gör att branden kan begränsas eller förhindras att spridas inne i byggnaden samt säkrade utrymningsvägar. Brandtätning och brandisolering är två andra exempel på passivt brandskydd. Läs mer om brandskydd på denna webbsida: brandskydd.nu

Snabb och snygg asfaltering

När det gäller asfaltering finns inga genvägar. Den entreprenör ni väljer behöver veta vad den håller på med. Råvara och beredning, maskiner och personal. Rätt mix ger en bra asfaltering.

Att asfaltera är det mest effektiva och ändamålsenliga sättet att skaffa bra ytor för fordon. En kvalitativ asfaltering i Stockholm håller länge och ser snygg ut. På många ställen i en storstad är trycket och slitaget som bekant hårt. Många bilar och även tyngre fordon passerar våra gator och leder varje dag.

Samma sak gäller vid parkeringsytorna runt om i staden. Tusentals bilar manövrerar dagligen vid köpcentra och andra offentliga platser. När det är dags att asfaltera behöver man därför ställa höga krav på den entreprenör som ska utföra arbetet. Det är mycket som ska stämma.

Asfaltering med kvalitet och personal med kompetens

Kompetens och kvalitet går förstås väldigt mycket hand i hand. Det börjar redan vid inköp av råvara och fortsätter genom hela processen. Vill man köpa in bra råvaror behövs kunskap. Vill man bli tagen på allvar gör man sin del av miljöarbetet. När asfalten läggs har en bra entreprenör bra maskiner och framför allt medarbetare som vet vad de håller på med och som har lång erfarenhet.

Behöver du asfaltera tusentals kvadratmeter parkering eller handlar det om en uppfart på tjugo meter? Principerna är desamma och storleken saknar betydelse för ett seriöst företag. När asfalteringen är avslutad ska det finnas en nöjd och glad kund som har positiva saker att berätta för andra.